Sort græskar kage – lige til halloween festen!

En super nem og utrolig lækker kage!10736200_10203822659821246_424828094_n

Denne opskrift var oprindeligt en gulerodskage, en opskrift min mor som teenager fik foræret af hendes veninde, hun valgte at dele den med mig og idag deler jeg den med jer.
Som sagt var det oprindeligt en gulerodskage, så besluttede jeg mig for at prøve at eksperimentere med at komme squash i. En blanding der hed lige dele gulerødder såvel som squash. I weekenden skulle guleroden så skiftes helt ud med hokkaido græskaret som passer så fantastisk godt til årstiden og faktummet at det snart er Halloween. Resultatet? Formidabelt! Lækre råvare og krydderier med smæk på, sørge for at hele huset dufter noget så skønt af hjemmebag, allerede fra dejen skrabes ud af skålen og ned i formen, breder en duft sig af krydderkage sig som bare ikke er til at få nok af!.

Ud over at dette må være min absolutte efterårs favorit, er det også noget af det nemmeste af lave. Og det er helt sikkert noget der snart bliver bagt igen, måske i form af muffins, hvem ved?

10729080_10203822660861272_84885785_nTil kagen skal du bruge:
300 g mørk farin
2 dl olie
1 æg
275 g mel
2 tsk vanille
3 tsk bagepulver
10726529_10203822660141254_1499758514_n1 tsk salt
2 1\2 tsk kanel
3 tsk fint lakrids pulver fra Bülow
375 g revet hokkaido græskar
100 g knuste valnødder

Start med at rive græskaret så du har det klar, efterfulgt at af varme ovnen på 185 grader og smøre din runde kageform med smør og derefter drysse mel på siderne, så er du helt sikker på du får kagen ud i et stykke. Bank formen mod bordet med bunden i vejret så det overskydende mel bankes af.

Hæld mørk farin, olie (undgå oliven olie, men prøv med raps eller solsikkeolie istedet) og æg i en skål og pisk det til en tyk cremet konsistens.
Bland mel i en mindre skål ved siden af sammen med vanille, bagepulver, salt, kanel og lakrids pulver og sigt halvdelen i den brune creme. Du vil opleve dejen blive meget tyk, men efter den første gang mel kommes lidt af græskaret i som fugter dejen, og så kan resten af melet kan kommes i med det resterende græskar.
Kom nu valnøddekerne i, jeg knækkede ca. 100 g ud af skallen og knuste dem mellem hænderne, de må nemlig gerne være lidt grove i det.

Hæld dejen i formen og kom den på nederste rille i ovnen i 1 – 1 1/4 time.
Snart vil du kunne dufte kagen og så daler tålmodigheden med at få den ud af ovnen og på kagegalfen!

For at komme lidt ekstra i Halloween stemning valgte jeg at afprøve en sprøjteteknik jeg læste om for et godt stykke tid siden. Her har man på indersiden af sin sprøjtepose tegnet 2 streger over for hindanden med ens ønskede farve, dog vigtig at det er pastafarve eller vil det løbe og ikke farve frostingen. For at gøre det hele lidt mere uhyggeligt blev det sort pasta farve. ( det er meget små mængder der skal bruges da det farver utroligt nemt, får man noget på hænder eller tøj skal man ikke fortvivle, varmt vand og sæbe skal der til og så går det af igen)

974717_10203822658821221_1366399292_nTil glasuren:

600 g neutral flødeost (her skal man IKKE vælge en light version)
375 g smør
225 g flormelis
4-5 tsk vanillesukker

Ja det er en kaloriebombe, men det er nu engang også den bedste frosting jeg kende og det er egentligt meget nemt, det hele piskes bare sammen i nogle minutter til det har en tyk og dejlig cremet konsistens. Vaniljen kan du altså tilsætte mere af hvis du vil have den sødere. Og så følges eller fremgangs måden der er beskrevet ovenover hvis man ønsker en sort hvid effekt. Jeg brugt en rosentyl nr. 14 til disse “toppe”. Hvis ikke man synes om sprøjte teknikken, man altid benytte sig af sin egen tektik, eller blot smøre det på med en palet kniv, så får det er mere rustik look. Hvis man så stadig vil have den sorte farve (eller en anden) med ind i det kan man til sidst komme en meget lille mængde pastafarve på paletten og køre den hen over lidt tilfældige stæder så man bibeholder de to farver. – fordelen ved at komme sort farve i frostingen er at den for nogle kan se giftig ud, men så er der jo kun mere til en selv! 😋
Dog skal man huske at hvis man vælger at lave disse “toppe” skal kagen lige have en gang frosting hele vejen rundt, ikke er trykt lag, men bare lige så det kan hængte ved. Jeg har også skåret kagen over og lagt et lag af ca. 1/2 tykkelse her. En ting man også lige skal huske på hvis man kaster sig ud i at froste som jeg er, at bliver frostingen for varm klasker den sammen, en ting for at undgå dette er at lade den køle af nogle minutter i kløeskabet, før man giver sig i kast med udfordringen. (En ting jeg ikke havde tid til her, da familien simpelthen ikke kunne vente med at smage den, og kan kun forstå dem!)

Må i alle få en fabelagtig Halloween og god bagelyst!

Advertisements

One thought on “Sort græskar kage – lige til halloween festen!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s